Uitsluitend de beste coatings

4coatings maakt uitsluitend gebruik van de beste coatings, zogenaamde keramische/quartz coatings. Onze producten zijn toepasbaar op ieder gewenst oppervlak, zoals bijvoorbeeld lak, kunststof, metalen, leer en stof. De coating maakt het behandelde oppervlak o.a. vuil- en waterafstotend. Zo biedt de coating u het ultieme schoonmaakgemak en kunt u besparen op schoonmaakkosten. Maar onze coatings doen meer. Het voegt hardheid toe en schimmels & bacteriën hechten zich niet aan de ondergrond. Daarnaast zit er een UV-blokker in dat verkleuren tegen gaat. Kortom, vele voordelen die de levensduur van uw producten verlengen.

4 coatings
Wij maken gebruik van 4 verschillende coatings, afhankelijk van uw wensen.

20180825_134216-min

Deze coating biedt u de maximale bescherming tegen onder andere verkleuring, is bestand tegen zeer hoge temperaturen, voegt hardheid toe en kan zowel lage als hoge PH-waarde verdragen. Deze coating houdt 5 jaar*.

» Meer informatie

Dezelfde werking als de Ultra coating, maar deze coating behoudt minder lang zijn werking: 3 jaar*. Deze coating heeft de beste eigenschappen op het gebied van chemische resistentie.

» Meer informatie

Dezelfde werking als de Ultra coating, maar deze coating behoudt minder lang zijn werking: 18 maanden*. Deze coating is een uitstekende oplossing voor oppervlakten die een minder langdurige bescherming nodig hebben.

» Meer informatie

De Spray maakt het gecoate product vuil- en waterafstotend, zelfreinigend en bestand tegen hoge en lage PH-waarden. Er is zit geen UV-blokker is. Een oplossing voor werkelijk alle materialen, snel verwerkbaar en instant bescherming.

» Meer informatie

*bovenstaande termijnen gelden voor voertuigen die veel blootgesteld worden aan (weers)invloeden van buitenaf. Op andere oppervlakten, zoals bijvoorbeeld vensterbanken die geen last hebben van regen, zon, pekel of steenslag, behoudt de coating veel langer zijn werking.

Nanotechnologie
Al onze coatings zijn geproduceerd door middel van nanotechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om te werken met deeltjes ter grootte van een nanometer. Een nanometer is een miljardste meter.
De coating beschermt oppervlakken op moleculair niveau, waardoor vuil en vocht zich niet meer kunnen hechten aan het oppervlak. Er vormt zich een ultradunne laag, die een extreme houdbaarheid garandeert. Bovendien gaat het verkleuring tegen en krijgen verkleurde onderdelen in veel gevallen hun originele kleur terug.
Alle coatings, behalve de spray, zijn op basis van silicium dioxide. De spray is keramisch opgebouwd.

Werkwijze
Allereerst maken we de directe omgeving schoon en verwijderen we eventueel zand of vuil, zodat wij in een schone werkomgeving aan de slag kunnen en de kans dat er losliggend vuil in het behandelde oppervlak waait minimaal is. Daarna wordt het oppervlak goed ontvet met een hiervoor geschikte cleaner om zo een juiste hechting te kunnen garanderen. De voorbereiding voor een coating is net zo belangrijk als het aanbrengen van de coating zelf. Lakken kunnen tot in perfectie gepolijst worden voordat zij worden gecoat.

De coating wordt aangebracht d.m.v. van een spuitmachine of gewoon met de hand (middels een applicator) afhankelijk van de grote en samenstelling (poreus, glad etc.) van de ondergrond.