Bouw

In de bouwsector wordt de coating voornamelijk toegepast om een oppervlak vuil- en waterafstotend te maken, zowel binnen als buiten. De coating kan dienen als extreem waterafstotende laag op o.a. buitenmuren, balkons, terrassen, serres, parkeergarages, funderingen en kelders.

Maar denk ook aan kunststof kozijnen/puien/dakgoten, beglazing, douchecabines en zonnepanelen. Onze coatings kunnen aangebracht worden op RVS, staal, aluminium, polyester, kunststoffen, gepoedercoate elementen, metselwerk, tegelwerk, prefab beton, natuursteen en hout.

De coating wordt veelvuldig aangebracht op een serre of lichtkoepel. Na het aanbrengen van de coating spoelen vervuilingen als stof en zand er vanzelf af tijdens een goede regenbui.

Of bescherm kunststof kozijnen, garagedeuren en dakgoten tegen weersinvloeden, spinnen/vliegenpoep, mos, algen en UV-straling. De coating gaat veroudering van het materiaal tegen en verlengt zo de levensduur. Door de sterk afstotende werking van de coating hebben de behandelde oppervlakten een zelfreinigend effect. Dit betekent minder frequente en minder intensieve reiniging.

Zelfs reeds verkleurde kunststoffen kunnen wij herstellen en de originele kleur weer naar voren brengen.

Een andere, zeer rendabele toepassing is het coaten van zonnepanelen. Bij vervuilde zonnepanelen heb je al snel een vermindering van 5 tot maar liefst 38% aan rendement. Wees dus slim en coat uw zonnepanelen. Een investering die zich snel terug verdiend.

bouw